Reset: “Hard gaan op mooie boulders”

Reset: “Hard gaan op mooie boulders”
01/03/2018 Dirk Mol
  • reset-monk-blog-01
  • reset-monk-blog-05
  • reset-monk-blog-06
  • reset-monk-blog-09
  • reset-monk-blog-04
  • reset-monk-blog-08
  • reset-monk-blog-03

“Iedereen kiest tijdens Reset zijn eigen uitdaging. Of je nu meedoet om een bepaalde boulder te klimmen of om van je vrienden te winnen, iedereen probeert zoveel mogelijk uit zichzelf te halen”

Deze blog is verouderd. Tegenwoordig organiseren we LOCO.

Eens per twee maanden steekt het bouwteam de handen uit de mouwen voor Reset en is het aan jou om zoveel mogelijk boulders op één vrijdagavond te klimmen. Bij deze wedstrijden draait het om geniale boulders, lekkere muziek en vooral een hoop gezelligheid. Er zijn boulders voor klimmers van alle niveaus (5 tot 8A) en elke editie is er een Five Ten-loterij, waarbij je kans maakt op een cadeaubon van €50.

Opzet

De opzet van Reset is simpel: er worden 16 boulders van verschillende niveaus gebouwd. Elke boulder heeft een nummer en dat nummer is gelijk aan het aantal punten die de boulder oplevert. Hoe hoger het nummer, hoe moeilijker de boulder. Voor boulder 1 ontvang je één punt, voor boulder 2 twee punten, enzovoort. Aan het eind van de avond tel je alle punten bij elkaar op en je hebt je eindscore. De klimmer met de hoogste score is de dagwinnaar.

Ranking
In totaal zijn er zes rondes per seizoen. Je behaalde punten per ronde worden opgenomen in een ranking. Na elke laatste ronde kronen we de competitiewinnaars. De ranking blijft echter doorlopen, want het is een eindeloze competitie! Na iedere nieuwe ronde valt het oudste resultaat weg, zodat er altijd een permanente en actuele ranking van zes wedstrijden overblijft.

Check hier de actuele Reset rankings van Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam!

reset-monk-blog-10

Toegankelijk

Elke Monk heeft zijn eigen Reset, met eigen sfeer, bouwers en dj’s, maar het uitgangspunt blijft hetzelfde: met z’n allen lekker hard gaan op mooie boulders. 

Voor locatiemanager Kim (Amsterdam) betekent Reset het verzorgen van een fantastische avond. “Ik vind het altijd heel leuk als mensen van buiten Monk meedoen, maar het allerliefst pak ik uit voor onze vaste gasten. Vette muziek, mooie boulders en enthousiaste deelnemers maken Reset de moeite waard. Het is weliswaar een wedstrijd, maar iedereen heeft drie uur de tijd om de boulders te klimmen, waardoor er minder druk is om te presteren.”

“De boulders zijn bovendien heel anders dan de circuitboulders die je normaal klimt. Er worden meer volumes gebruikt en er is meer ruimte op de wand, net als bij officiële wedstrijden. We doen altijd ons best om Reset voor iedereen leuk en uitdagend te maken, zodat alle deelnemers een project hebben om hun tanden in te zetten.”

“Voor mij is de avond echt geslaagd als iedereen het beste uit zichzelf weet te halen en dat klimmers na drie uur vechten hun boulders hebben getopt. Verder vind ik het gaaf dat boulderaars van alle niveaus en leeftijden samen klimmen en dat ze daarna blijven hangen om na te genieten. Van zo’n wedstrijd krijg je ook weer enorm zin om te gaan trainen!”

Eigen uitdaging

In Monk Eindhoven werd Reset jaren geleden voor het eerst georganiseerd. De naam stamt uit de tijd dat de hele wedstrijdwand eens per twee maanden “gereset” werd. Alle grepen gingen eruit en er kwamen nieuwe boulders voor in de plaats. Dat leverde volle vrijdagavonden op, waar het dringen was bij de destijds 12 boulders op het kleine stukje wand. Toen de wedstrijd na een aantal jaar niet verder kon groeien werd er voor een nieuwe vorm gekozen. De nu 16 Resetboulders worden tegenwoordig op alle wanden gebouwd. Omdat ze vaak  in de weg zitten voor de circuitboulders, blijven ze slechts een weekend in de wand zitten. Daarna gaan ze eruit en worden ze gewassen en opgeruimd voor de volgende editie.

Bruno is de manager van Eindhoven en heeft al talloze Resets gebouwd. Ook voor hem is toegankelijkheid hetgeen wat deze lokale wedstrijd tot zo’n succes maakt. “Het fijne aan Reset is dat het zo’n lekker zooitje is. De volgorde van de boulders klopt zelden; er is bijna altijd een gedeelde eerste plaats; je hebt deelnemers van alle niveaus; de hoofdprijs gaat niet naar de winnaar maar wordt verloot en de ranking is oneindig, dus je kunt eigenlijk nooit winnen.”

“Toch maakt dat allemaal niet uit, want iedereen kiest tijdens Reset zijn eigen uitdaging en kan daar vol voor gaan. Of je nu meedoet om een bepaalde boulder te klimmen of om van je vrienden te winnen, uiteindelijk probeert iedereen zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Daar gaan we met Reset denk ik zo lekker op.”

“Het is geen serieuze competitie, daardoor voelt iedereen zich welkom. Maar er zit wel een duidelijk wedstrijdelement in zodat je net iets harder je best doet. En dat is precies waar Reset om draait.”

reset-monk-blog-13
reset-monk-blog-12

Reset 101

Reset wordt elke twee maanden georganiseerd, altijd op een vrijdagavond. Een seizoen loopt van september tot juni. Klimmers van alle niveaus zijn welkom om de boulders te komen proberen. De wedstrijd begint altijd om 20.00u en eindigt om 23.00u, daarna is er een gezellige prijsuitreiking. De beste man en vrouw van de avond krijgen dan een symbolische prijs uitgereikt: de bekende Lapis boulderborstel. Alle deelnemers maken bovendien kans om €50 aan Five Ten-tegoed te winnen, te besteden in de webshop.

reset-monk-blog-11

Zelf een Reset meepakken? Check de homepagina van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven voor de aankomende evenementen. Voor leden is de wedstrijd gratis, niet-leden betalen alleen entree. Tijdens Reset-avonden kan er ook gewoon geboulderd worden, meedoen is niet verplicht.

logo-five-ten

Reset wordt ondersteund door Adidas Five Ten