We gaan helemaal LOCO 😜

WE GAAN HELEMAAL LOCO 😜

LOCO is onze lokale bouldercompetitie voor iedereen. Vijf keer per jaar pakken we uit op de zaterdag. Jeugd overdag, volwassenen in de avond. Veel boulders, veel bouwers, veel te doen. Doe ook mee!

monk-loco-ein-web-klein

Wat is LOCO?

LOCO staat voor lokale competitie, en dat is precies wat het is. Laagdrempelig, gezellig, maar wel keihard gaan op vette compstyle boulders. Jeugd en volwassenen klimmen grotendeels dezelfde boulders.

Hoe ziet het eruit?

We bouwen 24 boulders. Daarvan klimt de jeugd er 18. Hun wedstrijd is in de ochtend. De boulders hebben dan waar nodig extra kindergrepen. Die verwijderen we weer in de middag. ’s Avonds gaan de volwassenen los. De A-jeugd en junioren sluiten hierbij aan.

Zonegrepen
Een zone-greep is een gemarkeerde greep halverwege de boulder. Heb je de zonegreep vast, dan verdien je punten. Een extra scoringskans dus, in iedere boulder!

Meer te doen

Zoals je van ons gewend bent regelen wij de dj’s. Daarnaast is er bij elke LOCO iets extra’s te zien of te doen.

Is LOCO wat voor mij?

Ja! LOCO is er voor iedereen*. Dat is het hele idee. Of je nu 2 of 22 boulders topt, het maakt ons niks uit. Je hebt geen speciale gear, skills, diploma of licentie nodig om aan LOCO mee te mogen doen. Als je Monk-lid bent, doe je gratis mee. Geen lid? Dan betaal je onze normale toegangsprijs. Een knip uit je strippenkaart mag ook.

Het niveau van de boulders loopt van blauw (5) tot mint (8A). Voor jeugd ligt het instapniveau lager. Er zijn altijd 18 boulders kind/lengte vriendelijk. Er is geen jury en vooraf inschrijven is niet nodig. Komen is meedoen. Aanmelden, scoreformulier meepakken en je kunt aan de slag.

* De jeugdwedstrijd (ochtend) is alleen toegankelijk voor lokale Monk jeugdleden. De avondwedstrijd is open voor iedereen vanaf geboortejaar 2002 (jeugd A). 

monk-loco-ams-web-klein

LOCO SPELREGELS

Het wedstrijddoel van LOCO is om zoveel mogelijk punten te halen. Punten haal je door boulders te toppen en door zonegrepen vast te pakken. Het maakt niet uit hoeveel pogingen je nodig hebt om een zonegreep te halen of een boulder te klimmen. Je krijgt niet meer punten als je een boulder vaker klimt dan één keer. Top je een boulder, dan krijg je de zone cadeau, zelfs wanneer je ‘m niet hebt gebruikt.

Je totaalscore bestaat uit een x aantal tops en een x aantal zones. Bij het opmaken van de uitslag kijken we eerst naar het aantal tops, vervolgens naar het aantal zones.

Je punten vul je zelf in op je scoreformulier, wat je krijgt bij aanmelding/binnenkomst. Bij de jeugdwedstrijd in de ochtend zijn er altijd trainers aanwezig om te helpen. Na afloop van de wedstrijd lever je zo snel als mogelijk je formulier in, zodat wij de ranglijst kunnen opmaken en je kans maakt op prijzen tijdens de loterij.

Alle wedstrijdboulders hebben (één of twee) gemarkeerde begingrepen, een zonegreep en een eindgreep. Je begint altijd bij de begingrepen (duhh … ), en je hebt een boulder geklommen als je stabiel aan de eindgreep blijft hangen.

Labels

LOCO Boulders worden in random volgorde genummerd en voorzien van een opvallend LOCO label. Bij de jeugdwedstrijd verdelen we de boulders in makkelijk en moeilijk.

boulders jeugd makkelijk (geel/roze label)
boulders jeugd moeilijk (geel/groen label)
boulders volwassenen (geel/zwart label)

monk-loco-banner-web-klein

LOCO RANGLIJST

LOCO is een seizoenscompetitie van in totaal vijf wedstrijden per seizoen. Een seizoen duurt een schooljaar, van september tot juli. De punten die je per wedstrijd verdient, verwerken wij in een ranglijst. De LOCO ranglijst krijgt een prominente plek in de hal. Je kunt dus mooi zien waar je staat t.o.v. je klimmaatjes en andere locals.

De B en C jeugd worden samengevoegd in één ranglijst, evenals de A jeugd en de junioren. Bij de D en E jeugd en mini’s publiceren we geen uitslagen of ranglijst. Wel kan iedereen een medaille verdienen door drie of meer LOCO wedstrijden mee te doen.

Bij de jeugdcompetitie huldigen we geen dagwinnaars. ’s Avonds doen we dit wel. De A jeugd en junioren komen hierbij in de gezamenlijke daguitslag.

Aan het eind van de laatste wedstrijd van het seizoen (LOCO 5) kronen we de eindwinnaars van de competitie (uitgezonderd BC jeugd en mini’s).

monk-loco-rtm-web-klein

BOULDERS & BOUWERS

Voor iedere LOCO wordt een speciale, nieuwe set boulders gebouwd. Dat doen we op donderdag en vrijdag voorafgaand aan de wedstrijddag. Dat boulders bouwen gaat niet vanzelf. Het bouwteam voor LOCO is dan ook flink: een mannetje of acht per wedstrijd. We zetten altijd drie lokale bouwers in, voor dat eigen, vertrouwde Monk gevoel. Daarnaast komen er altijd een paar bouwers uit een van onze andere Monk gyms op bezoek. Om het af te toppen nodigen we iedere editie een of twee gastbouwers uit.

Iedere LOCO staat dus garant voor een portie diverse, gekke en unieke boulders. Een soort showcase om jou te laten zien wat er allemaal mogelijk is! Dat moet je meemaken.

DATA

LOCO 2EindhovenZaterdag 1 februari
> Uitslagen
LOCO 2AmsterdamZaterdag 29 februari
> Uitslagen
LOCO 2RotterdamZaterdag 7 maart
> Uitslagen
LOCO 3EindhovenZaterdag 4 april
> Event (binnenkort)
LOCO 3AmsterdamZaterdag 18 april
> Event (binnenkort)
LOCO 3RotterdamZaterdag 9 mei
> Event (binnenkort)

PROGRAMMA LOCO 3

10:3012:30wedstrijd jeugd BCDE en mini's
19:0022:30wedstrijd volwassenen, jeugd A en junioren
19:0023:00
23:00prijsuitreiking
01:00café sluit


Meedoen

Iedereen vanaf geboortejaar 2002 (jeugd A) mag meedoen aan de LOCO avondwedstrijd. De jeugdwedstrijd (ochtend) is alleen toegankelijk voor lokale Monk jeugdleden. Vooraf inschrijven is niet nodig. Kom gewoon op tijd en meld je aan bij binnenkomst aan de balie.

Kosten
Meedoen aan LOCO is gratis voor Monk-leden. Niet-leden betalen de normale toegangsprijs. Een knip uit je strippenkaart volstaat ook.

Hal open?
Monk is tijdens LOCO gewoon open om vrij te komen boulderen. Wil je niet meedoen aan de wedstrijd? Dan is ons advies om zaterdag overdag te komen boulderen, tussen 12:30 en 19:00. Of kies een andere dag.

De LOCO boulders mogen op zaterdag alleen tijdens de wedstrijd – en door deelnemers alleen – geklommen worden. Na het event blijven ze nog een week zitten om vrij te proberen voor iedereen. 

LOCO side events

Meer dan boulderen alleen

Tijdens elke editie van LOCO is er een extra activiteit te doen, een zogenoemd side event. Zo was er al een klimschoenen passessie met Black Diamond en de LOCO Flash Sale.

Het volgende side event wordt binnenkort bekend gemaakt. Onze tip: check onze trainingsproducten en ga flink trainen, want het zal een letterlijke krachtmeting worden.