LOCO, de lokale competitie bij Monk

LOKALE COMPETITIE

LOCO is onze lokale bouldercompetitie voor iedereen. Meerdere keren per jaar. Een hele zaterdag: veel boulders, veel bouwers, veel te doen. Doe ook mee!

monk-loco-ein-web-klein

Wat is LOCO?

LOCO staat voor lokale competitie, en dat is precies wat het is. Laagdrempelig (startniveau: 4), gezellig, maar wel keihard gaan op vette compstyle boulders. Altijd op goeie muziek.

Hoe ziet het eruit?

We bouwen 30 boulders (niveau 4 t/m 8A). Daarvan klimt de basisschool-jeugd er 16. Hun wedstrijd houden we op de zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur.

Middelbare scholieren en volwassenen klimmen in de middag, met daarop volgend een prijsuitreiking in de namiddag. We hebben prijzen voor de winnaars, en er is een een loterij. Iedereen die in de middag meedoet aan LOCO maakt kans. Om een prijs te krijgen moet je wel bij de uitreiking zijn.

Alle scores maken we op in LOCO ranglijsten, die je vindt op de website en in de hal.

Is LOCO wat voor mij?

Ja! LOCO is er voor iedereen*. Dat is het hele idee. Of je nu 2 of 22 boulders topt, het maakt ons niks uit. Als je Monk-lid bent, doe je gratis mee. Geen lid? Dan betaal je onze normale toegangsprijs. Een knip uit je strippenkaart mag ook.

Er is geen jury en vooraf inschrijven is niet nodig. Komen is meedoen. Aanmelden, scoreformulier meepakken en je kunt aan de slag.

* De basisschool-jeugdwedstrijd (ochtend) is alleen toegankelijk voor lokale Monk jeugdleden. De middagwedstrijd is open voor middelbare scholieren en volwassenen.

monk-loco-ams-web-klein

LOCO SPELREGELS

Het wedstrijddoel van LOCO is om zoveel mogelijk punten te halen. Punten haal je door boulders te toppen of zonegrepen vast te pakken. Een top is evenveel waard als een zone. Het maakt niet uit hoeveel pogingen je hiervoor nodig hebt en je krijgt niet meer punten als je een boulder vaker klimt dan één keer. Top je een boulder, dan krijg je de zone cadeau, zelfs wanneer je ‘m niet hebt gebruikt.

Scores volwassenen
Je totaalscore bestaat uit het aantal tops plus het aantal zones. Probeer dus ook alle boulders die jou wellicht wat te moeilijk lijken, wie weet pak je er nog net een zone bij. In één keer getopt? Noteer ook je flash boulders, want dat kan net het verschil maken. Bij gelijkspel pakt de klimmer met de hoogste flash-score de prijs.

Scores jeugd (u16 en basisschool)
Bij u16 en jonger kijken we bij het opmaken van de uitslag eerst naar het aantal tops, vervolgens naar het aantal zones. 

monk-loco-banner-web-klein

BOULDERS & BOUWERS

Voor iedere LOCO wordt een speciale, nieuwe set boulders gebouwd. Het bouwteam is dan flink en trekt alles uit de kast. Altijd met minstens drie lokale bouwers voor het waarborgen van onze benadering, maar daarnaast ook vaak met gastbouwers, juist voor uitwisseling, frisse ideeën. 

Iedere LOCO staat dus garant voor een portie diverse, gekke en unieke boulders! Je gaat het meemaken.

monk-loco-rtm-web-klein

PROGRAMMA LOCO

10:0012:00wedstrijd basisschool
13.00start LOCO middelbare scholieren en ouder
16:00prijsuitreiking u14 en u16
18:30einde LOCO
19:00prijsuitreiking volwassenen

Hal open?
Monk is tijdens LOCO gewoon open om vrij te komen boulderen. Deelname aan de wedstrijd is niet verplicht.

DATA

LOCO 1Monk AmsterdamZaterdag 07 oktober 2023
LOCO 1Monk Rotterdam Zaterdag 28 oktober 2023
LOCO 1Monk EindhovenZaterdag 4 november 2023
LOCO 1Monk HilversumZaterdag 25 november 2023
LOCO 1Monk HasseltZaterdag 25 november 2023
LOCO 2Monk EindhovenZaterdag 24 februari 2024
LOCO 2Monk Amsterdam Zaterdag 3 maart 2024
LOCO 2Monk Rotterdam Zaterdag 16 maart 2024
LOCO 2Monk Hasselt Zaterdag 23 maart 2024
LOCO 2Monk Hilversum Zaterdag 6 april 2024
LOCO 3Monk Amsterdam Zaterdag 22 juni 2024
LOCO 3Monk Hasselt Zaterdag 22 juni 2024
LOCO 3Monk Eindhoven Zaterdag 29 juni 2024
LOCO 3Monk Rotterdam Zaterdag 6 juli 2024
LOCO 3Monk Hilversum Zaterdag 13 juli 2024

LOCO side events

Meer dan boulderen alleen

Tijdens LOCO is er altijd net iets meer te doen. Zo kon je ooit Black Diamond klimschoenen uitproberen, of was er een Flash Sale in de Monkshop.

Het volgende side event wordt binnenkort bekend gemaakt. Onze tip: check de topo’s in de Monkshop. Misschien vind je er een hint.

Pof maar raak