We gaan helemaal LOCO ?

LOKALE COMPETITIE

LOCO is onze lokale bouldercompetitie voor iedereen. Meerdere keren per jaar. Een hele zaterdag: veel boulders, veel bouwers, veel te doen. Doe ook mee!

monk-loco-ein-web-klein

Wat is LOCO?

LOCO staat voor lokale competitie, en dat is precies wat het is. Laagdrempelig (startniveau: 4), gezellig, maar wel keihard gaan op vette compstyle boulders. Jeugd en volwassenen klimmen grotendeels dezelfde boulders.

Hoe ziet het eruit?

We bouwen 24 boulders (niveau 4 t/m 8A). Daarvan klimt de jeugd er 18. Hun wedstrijd is op zaterdagochtend. De boulders hebben dan waar nodig extra kindergrepen. Die verwijderen we in de middag.

Op zaterdagavond gaan de volwassenen los. De A-jeugd en junioren sluiten hierbij aan. De beste drie dames en heren worden tijdens deze avond gehuldigd en we hebben onze good-old prijsuitreiking. Prijzen voor de winnaars en er is een loterij. Iedereen die meedoet aan LOCO maakt kans op deze prijzen. Om een prijs te krijgen moet je wel bij de uitreiking zijn. 

Meedoen

Geklommen boulders noteer je op je scoreformulier. Die lever je in als je klaar bent.

Meer te doen

Zoals je van ons gewend bent regelen wij de dj’s. Daarnaast is er bij elke LOCO iets extra’s te zien of te doen.

Is LOCO wat voor mij?

Ja! LOCO is er voor iedereen*. Dat is het hele idee. Of je nu 2 of 22 boulders topt, het maakt ons niks uit. Je hebt geen speciale gear, skills, diploma of licentie nodig om aan LOCO mee te mogen doen. Als je Monk-lid bent, doe je gratis mee. Geen lid? Dan betaal je onze normale toegangsprijs. Een knip uit je strippenkaart mag ook.

Het niveau van de boulders loopt van groen (4) tot mint (8A). Voor jeugd ligt het instapniveau lager. Er zijn altijd 18 boulders kind/lengte vriendelijk. Er is geen jury en vooraf inschrijven is niet nodig. Komen is meedoen. Aanmelden, scoreformulier meepakken en je kunt aan de slag.

* De jeugdwedstrijd (ochtend) is alleen toegankelijk voor lokale Monk jeugdleden. De avondwedstrijd is open voor iedereen vanaf geboortejaar 2002 (jeugd A). 

monk-loco-ams-web-klein

LOCO SPELREGELS

Het wedstrijddoel van LOCO is om zoveel mogelijk punten te halen. Punten haal je door boulders te toppen en door zonegrepen vast te pakken. Het maakt niet uit hoeveel pogingen je nodig hebt om een zonegreep te halen of een boulder te klimmen. Je krijgt niet meer punten als je een boulder vaker klimt dan één keer. Top je een boulder, dan krijg je de zone cadeau, zelfs wanneer je ‘m niet hebt gebruikt.

Start en eindgrepen
Alle wedstrijdboulders hebben (één of twee) gemarkeerde begingrepen, een zonegreep en een eindgreep. Je begint altijd bij de begingrepen (duhh … ), en je hebt een boulder geklommen als je stabiel aan de eindgreep blijft hangen.

Zonegrepen
Een zone-greep is een gemarkeerde greep halverwege de boulder. Heb je de zonegreep vast, dan verdien je punten. Een extra scoringskans dus, in iedere boulder!

Scores volwassenen
Je totaalscore bestaat uit het aantal tops plus het aantal zones. Een top is evenveel waard als een zone. Probeer dus ook alle boulders die jou wellicht wat te moeilijk lijken, wie weet pak je er nog net een zone bij.

Scores jeugd
Je totaalscore bestaat uit een x aantal tops en een x aantal zones. Bij het opmaken van de uitslag kijken we eerst naar het aantal tops, vervolgens naar het aantal zones. De punten vul je zelf in op je scoreformulier, wat je krijgt bij aanmelding/binnenkomst. Er zijn jeugdtrainers aanwezig om je te helpen. Lever je formulier aan het einde van de wedstrijd in.

Labels

LOCO Boulders worden in random volgorde genummerd en voorzien van een opvallend LOCO label. Bij de jeugdwedstrijd verdelen we de boulders in makkelijk en moeilijk.

boulders jeugd makkelijk (geel/roze label)
boulders jeugd moeilijk (geel/groen label)
boulders volwassenen (geel/zwart label)

monk-loco-banner-web-klein

LOCO RANGLIJST

LOCO is een seizoenscompetitie. Een seizoen duurt een schooljaar, van september tot juli. De punten die je per wedstrijd verdient, verwerken wij in een ranglijst. De LOCO ranglijst krijgt een prominente plek in de hal. Je kunt dus mooi zien hoe je ervoor staat.

De B en C jeugd worden samengevoegd in één ranglijst, evenals de A jeugd en de junioren. Bij de D en E jeugd en mini’s publiceren we geen uitslagen of ranglijst. Wel kan iedereen een medaille verdienen door drie of meer LOCO wedstrijden mee te doen.

Bij de jeugdcompetitie huldigen we geen dagwinnaars. ’s Avonds doen we dit wel. De A jeugd en junioren komen hierbij in de gezamenlijke daguitslag.

Aan het eind van de laatste wedstrijd van het seizoen (LOCO 5) kronen we de eindwinnaars van de competitie (uitgezonderd BC jeugd en mini’s).

monk-loco-rtm-web-klein

BOULDERS & BOUWERS

Voor iedere LOCO wordt een speciale, nieuwe set boulders gebouwd. Dat doen we op donderdag en vrijdag voorafgaand aan de wedstrijddag. Dat boulders bouwen gaat niet vanzelf. Het bouwteam voor LOCO is dan ook flink: een mannetje of acht per wedstrijd. We zetten altijd drie lokale bouwers in, voor dat eigen, vertrouwde Monk gevoel. Daarnaast komen er altijd een paar bouwers uit een van onze andere Monk gyms op bezoek. Om het af te toppen nodigen we iedere editie een of twee gastbouwers uit.

Iedere LOCO staat dus garant voor een portie diverse, gekke en unieke boulders. Een soort showcase om jou te laten zien wat er allemaal mogelijk is! Dat moet je meemaken.

DATA

LOCO 4Monk EindhovenZaterdag 1 april 2023
LOCO 4Monk AmsterdamZaterdag 15 april 2023
LOCO 4Monk RotterdamZaterdag 22 april 2023
LOCO 5Monk Eindhoven Zaterdag 8 juli 2023
LOCO 5Monk Amsterdam Zaterdag 15 juli 2023
LOCO 5Monk Rotterdam Zaterdag 1 juli 2023

PROGRAMMA LOCO

Zaterdag

09:15

11:15

wedstrijd jeugd BCDE en mini's

EIN

09:15

11:15

wedstrijd jeugd BCDE en mini's

RTM

09:15

11:15

wedstrijd jeugd BCDE en mini's

AMS

18:00wedstrijd volwassenen, jeugd A en junioren
22:30Einde wedstrijd
23:00prijsuitreiking volwassenen, jeugd A en junioren


Meedoen

Iedereen dit jaar 16 wordt (jeugd A) mag meedoen aan de LOCO avondwedstrijd. De jeugdwedstrijd (ochtend) is alleen toegankelijk voor lokale Monk jeugdleden. Reserveer je plek in Toplogger en je bent set-to-go.

Kosten
Meedoen aan LOCO is gratis voor Monk-leden. Niet-leden betalen de normale toegangsprijs. Een knip uit je strippenkaart volstaat ook.

Hal open?
Monk is tijdens LOCO gewoon open om vrij te komen boulderen. Deelname aan de wedstrijd is niet verplicht.

LOCO side events

Meer dan boulderen alleen

Tijdens LOCO is er altijd net iets meer te doen. Zo kon je ooit Black Diamond klimschoenen uitproberen, of was er een Flash Sale in de Monkshop.

Het volgende side event wordt binnenkort bekend gemaakt. Onze tip: check de topo’s in de Monkshop. Misschien vind je er een hint.

Pof maar raak

[spb_products element_name=”4 producten – categorie pof/magnesium” asset_type=”latest-products” category=”pof-magnesium” display_type=”standard” carousel=”no” fullwidth=”no” columns=”4″ item_count=”4″ order=”ASC” button_enabled=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]