Wat is boulderen?

Wat is boulderen?

Boulderen is klimmen in wanden tot 4m hoog. Zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. In Monk vind je meer dan 200 ‘boulders’ (korte klimroutes) op allerlei verschillende wanden. Wekelijks worden er nieuwe gebouwd. Onder de wanden liggen dikke valmatten.

In Monk zijn ruim voldoende mogelijkheden voor beginners. Een introductieles of beginnerscursus volgen is niet verplicht, maar wel makkelijk en leuk. Het principe van boulderen is erg simpel. Het wijst zichzelf. Alleen komen kan ook, want je hebt geen partner nodig.

De toegangsprijzen kan je hier bekijken. Klimschoentjes kun je in elke hal aan de balie huren. Verder volstaat een sportieve outfit. Er zijn kleedkamers, douches en kluisjes aanwezig.

Eerste keer Monk? Registreer je alvast online en voorkom wachttijden in de hal.

Onze locaties

Bekijk al onze hallen.

» Bekijken

Wat heb je nodig om te klimmen?

Om te boulderen heb je niet veel materialen nodig. Voor je eerste bezoek aan een van onze boulderhallen kun je vooruit met sportkleding en boulderschoenen. Klimschoenen kun je huren, in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, Hilversum & Hasselt.

Ben je er al achter dat klimmen wat voor jou is, dan is het tijd om zelf je eerste materialen aan te schaffen. Een paar klimschoenen is het belangrijkste ingredient voor jouw succes op de boulderwand. Daarnaast kun je er aan denken een pofzak en bijbehorend pof (magnesium) te kopen. Door het gebruik van pof zorg je ervoor dat je handen droog blijven en minder makkelijk van de grepen afglijden.

monk-bouldergym-rotterdam-overview-10