Veelgestelde vragen

Top 15 veelgestelde vragen

Moet ik reserveren om te boulderen?

Nee, je hoeft niet te reserveren om te komen boulderen. Ook als je nog nooit hebt geboulderd. Kom je voor de eerste keer? Meldt dit dan even bij de balie, dan helpen wij je op weg.

Wil je als groep komen boulderen? Dat kan met maximaal vijf personen. Vooraf online registreren is handig. Grotere groepen of scholen kunnen alleen terecht in Rotterdam en op reservering.

Ik wil komen boulderen met een groep. Kan dat?

In de meeste gevallen niet. Grotere groepen (meer dan vijf personen) of scholen kunnen alleen terecht in Monk  Rotterdam, uitsluitend op reservering. In Amsterdam en Eindhoven ben je tot maximaal vijf personen welkom. Reserveren is niet nodig, vooraf online registreren is handig.

Doen jullie ook kinderfeestjes?

Nee. Monk is geen activiteitencentrum, wij richten ons op de sportliefhebber. We hebben niet de faciliteiten om feestjes te ontvangen. We vinden boulderen wel geschikt voor kinderen. Je kan al vanaf zes jaar lid worden en jeugdtraining volgen.

Kan mijn kind een proefles boulderen volgen?

Ja, dat kan. Voordat kinderen lid worden volgen ze altijd eerst een proefles. Meld je online aan voor een proefles bij jouw Monk Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam. De trainingstijden van de proefles zijn afhankelijk van de groep waar je wordt ingedeeld. Soms zijn alle groepen vol, dan kom je op een wachtlijst.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor bouldertraining?

Aanmelden doe je online via onderstaande links. Kinderen volgen bij Monk altijd eerst een proefles. We geven trainingen in alle leeftijdsgroepen vanaf zes jaar.

Meldt je hier aan voor een proefles bij jouw Monk Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam. De trainingstijden van de proefles zijn afhankelijk van de groep waar je wordt ingedeeld. Soms zijn alle groepen vol, dan kom je op de wachtlijst.

Heb ik een introductieles nodig?

Voor volwassenen is een introductieles niet verplicht, het is wel raadzaam om te volgen. Voor nieuwkomers is er de Boulderbasics. Een introductieles van een half uur waarin je wegwijs wordt gemaakt in het indoor boulderen. Check voor de tijden bij jouw vestiging: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam.

Om aan te sluiten bij de jeugdtraining is het volgen van een proefles noodzakelijk. De gratis proefles geeft een goed beeld van de training en maakt het gemakkelijker een keuze te maken om bij een vaste training aan te sluiten. Inschrijven voor de proefles kan via de link naar jouw vestiging: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam.

Zijn huurschoenen verplicht?

Nee. Het dragen van klimschoenen is wel verplicht. Heb je geen eigen klimschoenen? Dan huur je ze bij ons voor 4 euro per keer. Zorg dat je sokken bij hebt, want het dragen van sokken in huurschoenen is ook verplicht.

Heb ik magnesiumpoeder nodig? Verhuren jullie dat?

We verhuren geen pofzakken en/of magnesiumpoeder. We verkopen het wel. Het gebruik van pof is niet per se nodig, zeker niet voor beginnende klimmers. In de moeilijkere boulders kan het soms handig zijn.

Zijn er bouldertrainingen voor volwassenen?

Ja, er zijn verschillende trainingen voor volwassenen. We bieden op elke locatie een groepsworkout en personal training. Check voor het specifieke trainingsaanbod van jouw locatie (Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

Waar kan ik parkeren?

Eindhoven
Wij hebben 15 gratis parkeerplaatsen voor de deur. Vol is vol. Gelieve niet in de Berkenstraat en omliggende wijk te parkeren. Je kunt op loopafstand parkeren aan de Kastanjelaan of op parkeerterrein P4 Kastanjelaan op Strijp S. Meer parkeerinfo vind je op deze pagina.

Amsterdam
Parkeren kan bij ons voor de deur. De eerste anderhalf uur is gratis, daarna kost het 1,35 euro per uur. Er is beperkt plek, ’s avonds is het vaak vol. Je kunt ook in de Aambeeldstraat/Mokerstraat parkeren. Hier betaal je 1,30 per uur tot aan 19:00, daarna parkeer je gratis. Meer parkeerinfo vind je op deze pagina. 

Rotterdam
Bij ons voor de deur en is gratis. Over het algemeen zijn er voldoende parkeerplaatsen. Meer parkeerinfo vind je op deze pagina. 

Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt. Hoe vind ik het terug.

Zoek eerst in de gevonden voorwerpen bak. Ligt daar niet in wat je kwijt bent? Vraag dan aan de balie of we voor je op zoek willen gaan. De bak wordt wekelijks geleegd, maar we bewaren gevonden voorwerpen altijd minimaal één maand.
Je mag ook bellen naar de hal en vragen of we je vermiste items gevonden hebben. Dan gaan we voor je op zoek. Als we het gevonden hebben leggen we het voor je apart achter de balie.

Waar kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

Het wijzigen van je betaalgegevens kan het beste per mail. Stuur je wijzigingen op naar onze administratie.

Hoe kan ik m’n lidmaatschap opzeggen?

Je lidmaatschap opzeggen kan op drie manieren:

  1. Via de website. Vul dit formulier in.
  2. In de hal. vraag aan de bar om het opzegformulier op de tablets, je krijgt na het versturen van het formulier een bevestiging dat je verzoek is verstuurd.
  3. Per mail. Stuur een mail met je opzeggen naar onze administratie. vergeet je pasnummer (het getal onder de barcode op je ledenpas) er niet bij te voegen.

Je krijgt binnen drie werkdagen bevestiging van je opzegging.

Hoe vaak worden de boulders veranderd?

Iedere Monk heeft zijn eigen bouwplanning. Onze boulders zitten gemiddeld genomen zeven weken in de wand. Welke boulders er het eerst uitgaan en nieuw zijn vind je in Toplogger, onze interactieve topo. Lees alles over Toplogger.


Amsterdam
In Monk Amsterdam bouwen we elke maandag t/m vrijdag. Elke dag vijf boulders van dezelfde kleur. In Toplogger kun je altijd zien wat er nieuw is en wat er uit gaat.

Eindhoven
In Monk Eindhoven bouwen we drie peer per week: op maandag, woensdag en vrijdag. Het aantal boulders dat we bouwen verschilt per kleur. Elke bouwdag vervangen we een derde van het circuit. In Toplogger kun je altijd zien wat er nieuw is en wat er uit gaat. 

Rotterdam
In Monk Rotterdam bouwen we twee keer per week: op maandag en op donderdag. Iedere bouwdag vervagen we een half circuit (twaalf boulders). In Toplogger kun je altijd zien wat er nieuw is en wat er uit gaat.

Zijn jullie open tijdens feestdagen?

Eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn we altijd gesloten. Verder zijn we meestal gewoon open. Wil je het zeker weten?

Check de openingstijden van jouw Monk (Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Nee. Huisdieren zijn bij Monk binnen niet welkom. In de zomermaanden is een bezoekje aan ons terras geen probleem.