Veelgestelde vragen

Top 15 veelgestelde vragen

Moet ik reserveren om te boulderen?

Iedereen die Eindhoven wil komen boulderen moet een reservering maken in Toplogger. Voor de Club, Amsterdam-Noord, Rotterdam, Hilversum en Hasselt is reserveren niet nodig.

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten voor je eerste bezoek aan Monk.

Ik wil komen boulderen met een groep. Kan dat?

In de meeste gevallen niet. Grotere groepen (meer dan vijf personen) of scholen kunnen alleen terecht in Monk  Rotterdam, uitsluitend op reservering. In Amsterdam en Eindhoven ben je tot maximaal vijf personen welkom. Kom je voor het eerst? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over je eerste bezoek.

Doen jullie ook kinderfeestjes?

Nee. Monk is geen activiteitencentrum, wij richten ons op de sportliefhebber. We hebben niet de faciliteiten om feestjes te ontvangen. We vinden boulderen wel geschikt voor kinderen. Je kan al vanaf zes jaar lid worden en jeugdtraining volgen.

Kan mijn kind een proefles boulderen volgen?

Ja, dat kan. Voordat kinderen lid worden volgen ze altijd eerst een proefles. Meld je online aan voor een proefles bij jouw Monk Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam. De trainingstijden van de proefles zijn afhankelijk van de groep waar je wordt ingedeeld. Soms zijn alle groepen vol, dan kom je op een wachtlijst.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor bouldertraining?

Aanmelden doe je online via onderstaande links. Kinderen volgen bij Monk altijd eerst een proefles. We geven trainingen in alle leeftijdsgroepen vanaf zes jaar.

Meldt je hier aan voor een proefles bij jouw Monk Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam. De trainingstijden van de proefles zijn afhankelijk van de groep waar je wordt ingedeeld. Soms zijn alle groepen vol, dan kom je op de wachtlijst.

Heb ik een introductieles nodig?

Voor volwassenen is een introductieles niet verplicht, het is wel raadzaam om te volgen. Voor nieuwkomers is er de Boulderbasics. Een introductieles waarin je wegwijs wordt gemaakt in het indoor boulderen. Check voor de tijden bij jouw locatie: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Hilversum & Hasselt.

Zijn huurschoenen verplicht?

Nee. Het dragen van klimschoenen is wel verplicht. Heb je geen eigen klimschoenen? Dan huur je ze bij ons voor 5 euro per keer. Zorg dat je sokken bij hebt, want het dragen van sokken in huurschoenen is verplicht.

Heb ik magnesiumpoeder nodig? Verhuren jullie dat?

We verhuren geen pofzakken en/of magnesiumpoeder. We verkopen het wel. Het gebruik van pof is niet per se nodig, zeker niet voor beginnende klimmers. In de moeilijkere boulders kan het soms handig zijn.

Zijn er bouldertrainingen voor volwassenen?

Ja, er zijn verschillende trainingen voor volwassenen. We bieden op elke locatie een groepsworkout en personal training. Check voor het specifieke trainingsaanbod van jouw locatie (Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Hilversum & Hasselt).

Waar kan ik parkeren?

Eindhoven
Parkeerinfo voor Monk Eindhoven vind je op deze pagina.

Amsterdam

Parkeerinfo voor Monk Amsterdam vind je op deze pagina.

Club Monk Amsterdam-Oost
Bij de club hebben we beperkte parkeerplaats voor de deur. De eerste drie uur kosten 0,10 euro per uur. Daarna kost het 3,50 euro per uur. Je kunt het beste met het openbaar vervoer komen. De club ligt op vijf minuten lopen vanaf Metrostation Spaklerweg en het is een kwartiertje lopen vanaf treinstation Amsterdam Amstel.

Rotterdam

Parkeerinfo voor Monk Rotterdam vind je op deze pagina.

Hasselt

Parkeerinfo voor Monk Hasselt vind je op deze pagina.

Hilversum

Parkeerinfo voor Monk Hilversum vind je op deze pagina.

Ik ben iets vergeten/kwijtgeraakt. Hoe vind ik het terug.

Zoek eerst in de gevonden voorwerpen bak. Ligt daar niet in wat je kwijt bent? Vraag dan aan de balie of we voor je op zoek willen gaan. De bak wordt wekelijks geleegd, maar we bewaren gevonden voorwerpen altijd minimaal één maand.
Je mag ook bellen naar de hal en vragen of we je vermiste items gevonden hebben. Dan gaan we voor je op zoek. Als we het gevonden hebben leggen we het voor je apart achter de balie.

Waar kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

Het wijzigen van je betaalgegevens kan het beste per mail. Stuur je wijzigingen op naar onze administratie.

Hoe kan ik m’n lidmaatschap opzeggen?

Je lidmaatschap opzeggen kan op twee manieren:

  1. Ga naar deze pagina. Volg de link en vul het formulier in.
  2. In de hal. vraag aan de bar om het opzegformulier op de tablets, je krijgt na het versturen van het formulier een bevestiging dat je verzoek is verstuurd.

Hoe vaak worden de boulders veranderd?

Iedere Monk heeft zijn eigen bouwplanning. Onze boulders zitten gemiddeld genomen zeven weken in de wand. Welke boulders er het eerst uitgaan en nieuw zijn vind je in Toplogger, onze interactieve topo. Lees alles over Toplogger.


Amsterdam-Noord
In Monk Amsterdam bouwen we elke maandag t/m vrijdag. Elke dag vijf boulders van dezelfde kleur. In Toplogger kun je altijd zien wat er nieuw is en wat er uit gaat.

Club Monk
In Club Monk bouwen we twee keer per week. Iedere keer vervangen we een heel wanddeel.

Eindhoven
In Monk Eindhoven bouwen we maandag t/m vrijdag. Het aantal boulders dat we bouwen verschilt per kleur. Elke bouwdag vervangen we een derde van het circuit. In Toplogger kun je altijd zien wat er nieuw is en wat er uit gaat. 

Rotterdam
In Monk Rotterdam bouwen we twee keer per week: op maandag en op donderdag. Iedere bouwdag vervagen we een half circuit (twaalf boulders). In Toplogger kun je altijd zien wat er nieuw is en wat er uit gaat.

Zijn jullie open tijdens feestdagen?

Eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn we altijd gesloten. Verder zijn we meestal gewoon open. Wil je het zeker weten?

Check de openingstijden van jouw Monk (Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam).

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Nee. Huisdieren zijn bij Monk binnen niet welkom. In de zomermaanden is een bezoekje aan ons terras geen probleem.