Veelgestelde vragen

Eerste keer boulderen

Hoelang duurt een bouldersessie?

Als volwassenen ben je ongeveer één tot anderhalf uur aan het sporten. Hierbij wissel je af tussen het beklimmen van boulders en het uitrusten op de bankjes. Kinderen boulderen vaak ongeveer een uurtje. Met omkleden, douchen en een drankje achteraf kun je rekenen op een uurtje of twee tot twee en een half.

Waar kan ik parkeren?

Eindhoven
Alle parkeerinfo vind je op deze pagina.

Amsterdam-Noord
Alle parkeerinfo vind je op deze pagina. 

Club Monk Amsterdam-Oost
We hebben beperkte parkeerplaatsen voor de deur en het kost €4,50 per uur op maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 19:00u. De club ligt op vijf minuten lopen vanaf Metrostation Spaklerweg en het is een kwartiertje lopen vanaf treinstation Amsterdam Amstel.

Rotterdam
Alle parkeerinfo vind je op deze pagina.

Hilversum
Je kan gratis voor de hal parkeren.

Hasselt
Alle parkeerinfo vind je op deze pagina.

Zijn huurschoenen verplicht?

Nee. Het dragen van klimschoenen is wel verplicht. Heb je geen eigen boulderschoenen? Dan kun je niet boulderen in de club. In Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam-Noord, Hilversum en Hasselt kun je ze huren, dat kost 5,- euro per keer. In de Club moet je je eigen schoenen meenemen. Zorg dat je sokken bij hebt, want het dragen van sokken in huurschoenen is ook verplicht.

Mag ik eigen consumpties nuttigen in Monk?

Ja. Je mag je eigen consumpties nuttigen. We hebben ook een magnetron, dus je kunt je eten opwarmen. Eigen consumpties zijn toegestaan in het restaurant en op het terras. Aan de bar zijn eigen consumpties verboden, in de hal mag je alleen drinken uit een bidon of drinkfles.

Kan ik een handdoek huren?

Nee, voor alsnog hebben we geen handdoeken bij Monk. Deze moet je dus zelf meenemen.

Moet ik reserveren?

Nee. Alleen voor verschillende trainingen moet je reserveren. Kom je voor het eerst? Dan moet je wel een account aanmaken in de Monk portal. Dat doe je hier.

Moet je ervaring hebben om te mogen boulderen?

Nee, om te komen boulderen heb je geen ervaring nodig. Boulderen is een risicosport, daarom krijgt iedereen die voor het eerst komt boulderen een snelcursus in de huisregels. Op de pagina’s algemene voorwaarden en huisregels kun je jezelf alvast inlezen. Iedereen die boven de twaalf jaar oud is en zich aan de regels kan houden is welkom om te komen boulderen.

Wat voor kleren moet je dragen tijdens het boulderen?

Tijdens het boulderen draag je kleding waarin je vrij kunt bewegen. Je outfit bestaat in elk geval uit een broek, een shirt of hemd en boulderschoenen. Wil je op huurschoenen boulderen? Dan zijn sokken verplicht. We hebben douches, dus als je na afloop wilt douchen kun je een handdoek meenemen.

Kan ik mijn huisdier meenemen?

Nee. Huisdieren zijn bij Monk binnen niet welkom. Ook niet aan de lijn. In de zomermaanden is een bezoekje aan ons terras geen probleem.

Heb ik magnesiumpoeder nodig?

We verhuren geen pofzakken en/of magnesiumpoeder. We verkopen het wel. Het gebruik van pof is niet per se nodig, zeker niet voor beginnende klimmers. In de moeilijkere boulders kan het soms handig zijn.