Veelgestelde vragen

Eerste keer boulderen

Hoelang duurt een bouldersessie?

Als volwassenen ben je ongeveer één tot anderhalf uur aan het sporten. Hierbij wissel je af tussen het beklimmen van boulders en het uitrusten op de bankjes. Kinderen boulderen vaak ongeveer een uurtje. Met omkleden, douchen en een drankje achteraf kun je rekenen op een uurtje of twee tot twee en een half.

Waar kan ik parkeren?

Eindhoven
Je kunt op loopafstand parkeren aan de Kastanjelaan of op parkeerterrein P4 Kastanjelaan op Strijp S. Meer parkeerinfo vind je op deze pagina.

Amsterdam-Noord
Parkeren aan de Johan van Hasseltweg kost €1,40 per uur op maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 19:00u en op zondag tussen 12:00 en 19:00u. Je kunt ook in de Aambeeldstraat/Mokerstraat parkeren. Hier betaal je 1,30 tot 19:00, daarna parkeer je gratis. Meer parkeerinfo vind je op deze pagina. 

Club Monk Amsterdam-Oost
We hebben beperkte parkeerplaatsen voor de deur en het kost €4,50 per uur op maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 19:00u. De club ligt op vijf minuten lopen vanaf Metrostation Spaklerweg en het is een kwartiertje lopen vanaf treinstation Amsterdam Amstel.

Rotterdam
Parkeren kan bij ons voor de deur, kost niks. Over het algemeen zijn er voldoende parkeerplaatsen. Meer parkeerinfo vind je op deze pagina. 

Zijn huurschoenen verplicht?

Nee. Het dragen van klimschoenen is wel verplicht. Heb je geen eigen boulderschoenen? Dan kun je niet boulderen in de club. In Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam-Noord kun je ze huren, dat kost 4,- euro per keer. Zorg dat je sokken bij hebt, want het dragen van sokken in huurschoenen is ook verplicht.

Mag ik eigen consumpties nuttigen in Monk?

Ja. Je mag je eigen consumpties nuttigen. We hebben ook een magnetron, dus je kunt je eten opwarmen. Eigen consumpties zijn toegestaan in het restaurant en op het terras. Aan de bar zijn eigen consumpties verboden, in de hal mag je alleen drinken uit een bidon of drinkfles.

Kan ik een handdoek huren?

Nee, voor alsnog hebben we geen handdoeken bij Monk. Deze moet je dus zelf meenemen.

Moet ik reserveren?

Iedereen die wil komen boulderen moet een reservering maken in Toplogger. Dat is een app voor klim- en boulderhallen die je kunt gebruiken met je mobiele telefoon (AndroidApple). Er is ook een webversie voor je computer.

Om een reservering te maken, heb je een Toplogger account nodig. Daarnaast vragen we iedereen die voor de eerste keer komt boulderen om zich aan te melden. Dat kun je in de hal doen, maar je kunt het ook alvast online doen. Dat scheelt weer bij de balie.

Wil je als groep komen boulderen? Dat kan met maximaal vijf personen. Vooraf online aanmelden is handig. Grotere groepen of scholen kunnen alleen terecht in Rotterdam en op reservering.

Moet je ervaring hebben om te mogen boulderen?

Nee, om te komen boulderen heb je geen ervaring nodig. Boulderen is een risicosport, daarom krijgt iedereen die voor het eerst komt boulderen een snelcursus in de huisregels. Op de pagina’s algemene voorwaarden en huisregels kun je jezelf alvast inlezen. Iedereen die boven de twaalf jaar oud is en zich aan de regels kan houden is welkom om te komen boulderen.

Wat voor kleren moet je dragen tijdens het boulderen?

Tijdens het boulderen draag je kleding waarin je vrij kunt bewegen. Je outfit bestaat in elk geval uit een broek, een shirt of hemd en boulderschoenen. Wil je op huurschoenen boulderen? Dan zijn sokken verplicht. We hebben douches, dus als je na afloop wilt douchen kun je een handdoek meenemen.

Tip: denk ook aan een drinkfles slippers voor een bezoek aan het toilet. 

Kan ik mijn kind(eren) meenemen?

In Eindhoven en in Rotterdam is een speelhoekje, in Rotterdam is ook een kinderwand. In Amsterdam is de hal klein, hier raden we het af om je kind(eren) mee te nemen.

Om te boulderen zijn kinderen vanaf zes jaar welkom. Tot twaalf jaar mogen er twee kinderen per volwassenen onder begeleiding sporten. Vanaf twaalf jaar mogen kinderen zonder begeleiding boulderen.

Kan ik mijn huisdier meenemen?

Nee. Huisdieren zijn bij Monk binnen niet welkom. Ook niet aan de lijn. In de zomermaanden is een bezoekje aan ons terras geen probleem.

Heb ik magnesiumpoeder nodig?

We verhuren geen pofzakken en/of magnesiumpoeder. We verkopen het wel. Het gebruik van pof is niet per se nodig, zeker niet voor beginnende klimmers. In de moeilijkere boulders kan het soms handig zijn.