Veelgestelde vragen

Vragen over de club

Hoe warm ik op in de club?

Een goede opwarming bestaat uit drie onderdelen: het verhogen van je hartslag, het opwarmen van de grote spieren en klimspecifiek opwarmen. In de club hebben we een ruimte voor oefeningen, een trainingsruimte en een trainingswand. De eerste twee onderdelen kun je het beste in de oefeningenruimte doen. Klimspecifiek opwarmen werkt het beste in de trainingswand, vinger vriendelijke boulders of aan een hangbord. Nog meer weten? Check Elko zijn blog over opwarmen

Waarom zijn de boulders anders?

In de club bouwen we zo divers en uitgesproken mogelijk. We willen de klimmers continu uitdagen en verrassen. Dat kan met regelmaat zorgen voor boulders in een voor jou misschien wat onbekende stijl. We bouwen tussen 5 en 8B.

Waarom zijn er geen circuits net als in andere boulderhallen?

In de club kiezen we er bewust voor om de boulders niet op kleur en niveau te rangschikken. We willen dat het hier gaat om boulders en om boulderen. We doen ons best om je uit je comfortzone te halen, uit te dagen om allerlei boulders gewoon eens te proberen én om meer te ‘projecten’. Projecten is het klimmen van een boulder op je maximale niveau. Pro’s doen buiten niks anders. Ze stoppen eindeloos veel tijd in één probleem of zelfs één beweging, net zo lang totdat het ze lukt. Honderden pogingen, soms verspreid over jaren. Je zult er versteld van staan wat je jezelf kunt laten boulderen met een paar weken ‘good effort’. Daarnaast kan iedere boulder elke kleur, stijl of gradatie krijgen. Zo krijgen de bouwers maximale vrijheid.

Waar zijn de kleedkamers?

Kleedkamers zijn er niet. Althans, niet zoals je ze kent van onze andere hallen. Er zijn wel omkleedhokken: twee stuks, genderneutraal en afzonderlijk af te sluiten. Als je privacy nodig hebt, is dat dus geen probleem. Je spullen kun je kwijt in een locker, daarvan zijn er dan weer extra veel. Wat je ook kan doen, is je boulderpak thuis al aantrekken. Douches komen er overigens wel, maar die zijn nog in de maak. 

Waarom ligt er tapijt op de mat?

Tapijt zorgt voor minder rondzwevend stof (lees: pof), een betere akoestiek en – de belangrijkste reden – veel minder vieze grepen en modules. Je veegt als het ware doorlopend je schoenen schoon, waardoor je niet met vieze voeten de wand instapt. Het valt net wat anders, maar daar wen je snel aan.

Waarom worden er geen schoenen verhuurd in de club?

Iedereen (vanaf 12 jaar, zie vraag 7) is welkom in de club, maar voor nieuwkomers valt er weinig te boulderen. Het instapniveau is ietsje hoger, we bouwen vanaf niveau 5. De hal is vrij klein en heeft niet de capaciteit die grotere boulderhallen hebben. Club Monk is er om onze leden en de meer fanatieke boulderaars uit de regio wat extra’s bieden in Amsterdam, vandaar de keuzes om in de club o.a. geen klimschoenen te verhuren en geen drieën en vieren te bouwen. Daarmee is het nog geen hardcore gym of pure trainingshal geworden. Twijfel je of boulderen in de club wat voor jou is? Kom het gewoon een keer proberen!

Waarom is de minimum leeftijd 12 jaar?

Er zijn geen kinderboulders in de club. De wanden zijn daarnaast een stuk hoger, staan dichter op elkaar en er ligt vrijwel overal valmat, wat iets meer risico-inschatting vraagt van de bezoekers. Al met al is het gewoon niet zo’n geschikte plek voor jonge kinderen. Gelukkig kun je wel al vanaf 6 jaar terecht in A’dam-Noord.

Wat kost een bezoekje aan de club?

De prijs van een losse toegang is afhankelijk van hoe oud je bent. Met een knipje in je strippenkaart of ledenpas kun je ook naar binnen toe. 

Onze leden zijn het voordeligst uit. Zo hoort het ook. Hoe groter onze community, des te vetter kunnen we Monk maken. Naast onbeperkt toegang tot vier hallen pak je dan ook altijd 10% Monkshop korting en voordeel bij trainingen.

Waarom zit er geen structuur op de klimwand?

Omdat het nodig is. Ja, het is gebruikelijk en het geeft wrijving voor je voeten, maar het gebrek hieraan dwingt je soms tot andere oplossingen: beter bewegen, dynamischer klimmen of sterker worden. Wist je dat ook Worldcup wanden soms structuurloos zijn? En buiten heb je lang niet altijd dezelfde wrijving of structuur. Bijkomende voordelen: de huid op je vingers wordt minder snel dun en je klimschoenen gaan langer mee.

Hoe vaak worden de boulders vernieuwd?

We bouwen iedere week nieuwe boulders, op wisselende dagen. Met een totaal in de club van rond de 96 boulders heb je dus iedere vijf weken een compleet nieuwe set. We proberen zoveel mogelijk verschillende bouwers naar de club te halen, uit alle hoeken van Europa. We houden alles voor je bij in de Toplogger app, dus check daar wat nieuw is en van wie, vink je projecten aan en log wat je geklommen hebt!