Vette klimvideo’s (deel II)

Vette klimvideo’s (deel II)
06/04/2021 Guido Segers
kijktips-monk-deel2
Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.

Dit jaar zijn er geen filmtours geweest, veel contentmakers bieden hun materiaal online aan.

Die lockdown duurt maar voort en onze eerdere videoblog heb je vast allang uitgespeeld. We weten hoe vervelend het is om niet te kunnen klimmen, om je toch geïnspireerd te houden hebben we hier een nieuwe selectie aan vette klimvideo’s, je kunt alles zo bekijken op YouTube. Veel kijkplezier met deze reeks. Bonustip, zet ze aan tijdens je training als inspiratie. 

Dit jaar zijn er geen filmtours geweest, maar veel contentmakers bieden wel hun materiaal online aan. Ook zij hebben een tegenvallend jaar, dus als je een paar euro’s kan missen help je hen ook enorm. Denk aan de E.O.F.T.’s en Reel Rocks’. 

Stone Locals

Patagonia maakte een mooie film over locals die klimgebieden onderhouden, maar tegenwoordig ook voorlichting geven en de ethiek van het buitenklimmen bewaren. Inclusief een rol voor Avalonia, het kunstmatige bouldergebied net over de grens in Herdecke.

The Wild Hunt – Avalonia 

Deze video draait om de missie van Joachim Hochbaum, die vlakbij huis, in Avalonia, een reeks boulders vond die hem uitdaagden. Je krijgt een goed beeld van het soort klimmen dat in dit unieke bouldergebied gedaan wordt.

Magnus Midtbø goes to Lofoten

Als je een beetje op internet surft en boulderen in Google tikt, ben je Magnus Midtbø vast al eens tegengekomen. Zo niet, dan zou ik zeker een keer kijken naar één video. Dit is een goede. Misschien ben je geen fan, maar ben je dat wel dan staat er een berg licht verteerbare videocontent voor je klaar over boulderen. 

Tsūrisuto

Voorlopig kunnen we alleen maar dromen van echte rots in Bleau, laat staan verre reizen naar bouldergebieden. In deze video gaat Britse klimmer Louis Parkinson proeven van Japanse rots. 

Light

Boulderen is een sport waar je al je spieren mee traint, maar er komt meer kijken bij een gezonde levensstijl. Caroline Treadway maakte deze documentaire over klimmen en eetstoornissen, met onder andere klimsters Angie Payne, Emily Harrington en Nina Williams. 

Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.