Vette video’s tijdens het thuis trainen

Vette video’s tijdens het thuis trainen
27/12/2021 Guido Segers
kijktips-tijdens-hangtraining
Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.

“Pak je inspiratie met deze klimvideo’s en blijf werken aan je doelen” 

Lockdown drie is geen reden om je nieuwjaarsdoelen aan de kant te schuiven. Pak je suspensie trainer uit de kast, zet een stoel onder je hangbord, sla de boeken van Eric Horst open en check onze trainingsblogs voor extra tips. In deze blog: dit kijk je tijdens het trainen thuis.

Handige linkjes: trainen met een hangbord, weerstandsband of aan de rekstok. Alles om het maximale te halen uit deze lockdown. We kunnen niet wachten tot jullie supersterk terug komen naar Monk. Pak je inspiratie met deze klimvideo’s en blijf werken aan je doelen.  

En wat ook vet is; je kan al een beetje terug naar Monk. Is het droog, dan kan je op onze buitenwand aan de slag. Trek een extra laagje aan, warm goed op vooraf en gaan. Achteraf warm je weer op met wat warms van de Monk take-out. Zie je snel!

They/Them

Je kent Patagonia uit onze shop, maar het merk lanceert ook regelmatig vette klimfilms. Vaak ook over andere kanten van de sport, zoals deze film over trans klimmer Lor Sabourin over de rol van kwetsbaarheid en weerbaar worden in klimmen en het leven. 

World Class: The Story of Aidan Roberts’ Bouldering Breakthrough

In het Lake District wordt veel geboulderd door klimmers die bepalen waar de lat ligt. Aidan Roberts is er daar één van en deze film volgt hem terwijl hij een hele reeks 8b, 8c en 8c+ projecten afvinkt (first ascents). Dan Varian van Beastmaker komt ook aan het woord in deze film van Lattice Training

Setting Gravical

Even wat anders met deze docu over boulderbouwer Tobi Diedler die de wereld rondreist om boulders te bouwen. Klimmer en filmmaker Stefan Bühl volgt hem en geeft een inzicht in het leven van een bouwer. 

Ritual/Ceremony

Je kan op verschillende manieren kijken naar boulderen. Nic Rummel heeft een ritualistische aanpak en daarover gaat deze korte film van Brett Hoffmann met een vette soundtrack. 

The Blocks below the Walls

De regio Patagonia staat bekend om de wilde Alpine beklimmingen. Maar het ligt ook vol met prachtige boulders. Black Diamond stuurde daarom Nalle Hukkataival op pad tussen de blokken en dat levert vette beelden op.

HURA

Niet mogen klimmen is niks. Daar kan Wafaa Amer alles over vertellen. De Egyptische La Sportiva atlete vertelt in deze korte docu over haar uitdagingen en de vrijheid die klimmen geeft. Minder klimactie, niet minder inspirerend. 

Mellow

Wij vinden Mellow een vet kanaal op YouTube voor boulder- en klimvideo’s. Vet om als playlist aanzetten tijdens je hangbordsessies, dus. Een paar highlights van de laatste tijd:

Hou vol, blijf trainen, en wij hopen dat we je snel weer zien. Op de wand, op je best.

Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.