De favoriete klimschoen van Bruno: Five Ten Hiangle

De favoriete klimschoen van Bruno: Five Ten Hiangle
26/01/2018 Ella de Graaf
  • monk-bouldergym-ein-bruno-geurts-hiangle_02
  • monk-bouldergym-ein-bruno-geurts-hiangle_04
  • monk-bouldergym-ein-bruno-geurts-hiangle_05
  • monk-bouldergym-ein-bruno-geurts-hiangle_01
  • monk-bouldergym-ein-bruno-geurts-hiangle_03

“Het is niet dat ik nooit andere schoenen heb geprobeerd, maar na een paar dagen projecten kom ik altijd weer bij de Hiangle uit”

Bruno Geurts is locatiemanager en hoofdroutebouwer van Monk Eindhoven. De laatste twee jaar was hij verantwoordelijk voor de boulders van het Nederlands Kampioenschap en hij speelt regelmatig de allermoeilijkste circuits in de hal uit. Maar het liefst gaat ‘ie naar buiten; naar het Franse Fontainebleau of Magic Wood in Zwitserland. Op zijn scorekaart staan al verschillende 8A’s en 8A+’en en die zijn allemaal geklommen op zijn favoriete klimschoen: de Adidas Five Ten Hiangle.

Adidas Five Ten Hiangle Heren - Monkshop

Adidas Five Ten Hiangle Heren

Five Ten Hiangle WMS

Five Ten Hiangle WMS

Waarom is de Hiangle jouw favoriete klimschoen?

Het allrounde karakter van de Hiangle maakt dat ik er altijd op klim. Deze schoen heeft alle goede eigenschappen: hij gaat goed naar je voet staan, sluit prettig aan, is lekker snel ingeklommen en legt een te gekke toe hook. Daarnaast kun je er zowel mee op randjes als grote oppervlakken staan en ziet hij er goed uit. En hij stinkt niet, wat ook prettig is.

Ik gebruik deze schoen eigenlijk voor alles. Plaat en overhang. Binnen en buiten.
 

In welk terrein komt ‘ie het beste tot z’n recht?

Zoals ik al zei, kunnen ze eigenlijk alles. Maar in granieten overhangen voelen ze zich het beste thuis. Doordat de Hiangle redelijk downturned is, biedt hij veel grip in steil terrein. De stijve zool zorgt ervoor dat je super lekker op kleine randjes staat en dat maakt je in Zwitserland een hele blije boulderaar. Heb ik al gezegd dat de hak meesterlijk is?

In de hal is zijn veelzijdigheid het grootste voordeel. Door het stevige C4-rubber sta je zonder problemen op de kleinste randjes van een plaat en nadat de schoen een beetje ingeklommen is wordt hij ook flexibel genoeg voor wrijvingspasjes op volumes.

 

In welke maat draag je de Hiangle? En wat is jouw gewone schoenmaat?

Ik draag mijn Hiangles in maat 43. Mijn gewone schoenmaat is 44,5.

Welke projecten heb je op deze schoen geklommen? Welke eigenschap van het model kwam daarbij goed van pas?

Tot nu toe heb ik al mijn achten op de Hiangles geklommen, waaronder Atrésie in Fontainebleau. Daarbij was de hak het grootste voordeel, maar bij mijn projecten in Zwitserland waren de trekkracht en het sticky rubber de belangrijkste factoren voor een succesvolle beklimming. Het is niet dat ik nooit andere schoenen heb geprobeerd (ik neem altijd drie of vier verschillende paren mee), maar na een paar dagen projecten en testen kom ik altijd weer bij de Hiangle uit.

Aan wie zou je deze schoen aanbevelen?

Aan iedereen met ambitie :). Maar beginners kunnen beter een toegankelijker model proberen. 

Net begonnen met klimmen? Lees hier alles over het kopen van je eerste paar klimschoenen

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

8B boulderen is het doel, steady 8A/8A+ zou lekker zijn. Voor nu ga ik proberen om zoveel mogelijk tripjes naar Fontainebleau en Zwitserland te maken. En in 2018 ga ik voor het Nederlands kampioenschap!