Mette Nederlands Kampioen Meisjes Junioren

Mette Nederlands Kampioen Meisjes Junioren
03/03/2020 Guido Segers
Mette op één op het NJK
Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.

“De tweede boulder begrijp ik nu nog steeds niet, maar op de een of andere manier ben ik toch bovengekomen. – Mette

Op zaterdag 29 februari 2020 vond het NJK boulderen plaats. Hier strijden de verschillende jeugdcategorieën om het Nederlandse kampioenschap. Mette van Liempd (Eindhoven) won de titel in haar categorie: meisjes junioren. Ze was de enige in haar categorie met vier tops.

Het wedstrijd seizoen

Het boulderseizoen bestaat uit vier wedstijden, in verschillende bouldergyms door het hele land. Elke wedstrijd worden punten verdeeld onder de deelnemers. Bij de jeugd kwalificeren de beste acht zich voor het NJK. Dit is verdeeld in een aantal leeftijdscategorieën, namelijk:

  • Junioren [geboortejaren 2001 en 2002]
  • Jeugd A [2003 en 2004]
  • Jeugd B [2005 en 2006]
  • Jeugd C [2007 en 2008]
  • Jeugd D [2009 en 2010]
  • Jeugd E [2011 en 2012]

De categorieën zijn verdeeld over twee wedstrijddagen. Soms zijn die allebei in dezelfde gym, maar soms ook ergens anders. Deelnemers in de categorieën JABC kunnen zich kwalificeren voor het NJK, daarnaast kun je ook de nationale competitie winnen. In dat laatste geval heb je de beste totaalscore over de vier wedstrijden.

Goed seizoen

De eerste drie kwalificatiewedstrijden gingen top bij Mette. In zowel Cube als boulder Neoliet haalde ze de tweede plek, en tijdens de derde wedstrijd in Block013 werd ze eerste. Daardoor kon ze de vierde wedstrijd in Arnhem missen, ze had voldoende punten om mee te doen aan het NJK. Teamgenoot Simone Gerritsen won de vierde wedstrijd van het seizoen en eindigde daarmee ook op de eerste plek in de nationale competitie.

Mette liet de concurrentie tijdens de finale al snel achter zich. Teamgenoot Simone eindigde tweede: “Ik voelde me heel de week al ziek en wilde eigenlijk niet meedoen, ik heb het toch gedaan. En gelukkig maar, want de uitslag was best prima,” grapt ze bescheiden.

Mette omschrijft haar wedstrijdervaring: “De eerste boulder had vooral een hele mooie beta, de vierde was het leukst om te klimmen. De tweede begrijp ik nu nog steeds niet, maar op de een of andere manier ben ik toch bovengekomen.” Daarmee pakt team Monk Eindhoven de eerste en tweede plaats in de categorie meisjes junioren.

Mette topt op het NJK

 

Kevin op het NJK

Meer Monk op het NJK

In alle jeugdcategorieën was Monk vertegenwoordigd bij de jongens. In de junioren categorie werd bouwer Teun (Monk Eindhoven) zevende. Kevin Peeters (Monk Rotterdam) eindigde op de 4de plaats bij de jongens A en Wester (Monk Eindhoven) werd 8ste bij jongens B. Boet (Monk Amsterdam) & Finn (Monk Eindhoven) streden tegen elkaar in de jongens C categorie, Boet werd derde en Finn zesde. Tessa (Amsterdam) vertegenwoordigde naast Mette en Simone de meisjes en werd tweede in de C categorie.

NK Boulderen 2020

Op 21 maart doen Mette en Simone ook mee aan het NK in bouldergym Revolt, in Delft. Elko en Pleun verdedigen dan hun titels. Check hier alle Monk locals die meedoen aan het NK:

DAMES
Pleun Frank  – Monk Amsterdam
Mette van Liempd – Monk Eindhoven
Ysa Rakestraw – Monk Eindhoven
Nora van Wassenaer – Monk Amsterdam
Marieke Berends – Monk Eindhoven
Kim van den Hout – Unit
Manon Boereboom – Monk Eindhoven
Simone Gerritsen – Monk Eindhoven

HEREN
Elko Schellingerhout – Monk Eindhoven
Remmelt Dirksen – Unit

Foto’s: Sytse van Slooten

Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.