Wat is boulderen?

Wat is boulderen?

Boulderen is klimmen op wanden tot 4m hoog. Zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. In Monk vind je meer dan 150 ‘boulders’ (korte klimroutes) op allerlei verschillende wanden. Wekelijks worden er nieuwe boulders gebouwd. Onder de wanden liggen dikke valmatten.

In Monk zijn ruim voldoende mogelijkheden voor beginners. Een introductieles of beginnerscursus volgen is niet verplicht, maar wel makkelijk, leuk en gratis. Ook als je nog nooit hebt geklommen of geboulderd, kun je je uitstekend vermaken. Het principe van boulderen is erg simpel. Het wijst zichzelf. Alleen komen is geen probleem, je hebt geen partner nodig.

De toegangsprijzen kan je hier bekijken. Klimschoentjes kun je huren in Monk Amsterdam-Noord, Rotterdam en Eindhoven. Daar zijn ook kleedkamers, douches en kluisjes aanwezig. In de club klim je op je eigen boulderschoenen. Verder volstaat een sportieve outfit. Denk er wel aan om een reservering te maken.

Eerste keer Monk? Meld je alvast online aan en voorkom wachttijden in de hal.

Waar te beginnen?

Gratis introductieles

» Bekijken

Materialen voor beginners

» Bekijken

Onze locaties

monk-rotterdam-openingstijden

Bekijk al onze hallen.

» Bekijken

monk-bouldergym-aanmelden-button_groot

Meld je aan!

Meld je alvast online aan en voorkom wachttijden aan de balie.

Bekijk onze trainingen!

Is dit je eerste keer klimmen? Volg dan onze gratis introductieles. Daarnaast bieden we trainingen aan voor elk niveau.

Bekijk onze tarieven!

Een keertje klimmen bij Monk Rotterdam is niet duur. Voor de doorgewinterde klimmer bieden we ook strippenkaarten en een lidmaatschap aan.

Bekijk onze openingstijden!

Monk Rotterdam is elke dag van de week geopend en heeft ruime openingstijden. De bar is altijd een uur langer open.

[spb_products title=”Klimmaterialen” asset_type=”selected-products” display_type=”standard” carousel=”no” fullwidth=”no” columns=”4″ item_count=”8″ order=”ASC” button_enabled=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Wat heb je nodig om te klimmen?

Om te boulderen heb je niet veel nodig. Voor je eerste bezoek kun je vooruit met lekker zittende sportkleding. Klimschoenen kun je bij ons huren.

Ben je er al achter dat klimmen wat voor jou is dan is het tijd om zelf spullen aan te schaffen. Een paar klimschoenen is het belangrijkste ingredient voor jouw succes op de boulderwand. Daarnaast kun je er aan denken een pofzak en bijbehorend pof (magnesium) te kopen. Door het gebruik van pof zorg je ervoor dat je handen droog blijven en minder makkelijk van de grepen afglijden.

monk-bouldergym-rotterdam-overview-10

Bij Monk hebben we op alle locaties een shop waar ons personeel voor je klaar staat bij het uitzoeken van je eerste materialen. Daarnaast hebben we een webshop waar je alles makkelijk en snel kunt bestellen.

Wist je trouwens dat als lid van Monk je 10% ledenkorting krijgt op al hun aankopen, zowel online als in-store? Kijk op onze pagina over ledenkorting hoe je deze korting kunt claimen. Ben je benieuwd waarom je lid zou moeten worden van Monk en hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan onze pagina over het Monk lidmaatschap.