Wat is boulderen?

Wat is boulderen?

Boulderen is klimmen op wanden tot 4m hoog met dikke matten eronder. Je klimt zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. In Monk vind je meer dan 150 korte routes, oftewel ‘boulders’, op allerlei verschillende wanden. Wekelijks worden er nieuwe boulders gebouwd om het fris te houden.

Monk is geschikt voor beginners. Een introductieles of beginnerscursus volgen is niet verplicht, maar wel handig. Het principe van bolderen is vrij simpel. Je start bij het begin, gemarkeerd met de gele tape. En klimt met een aantal gekleurde grepen naar het einde, gemarkeerd met groene tape. Samen klimmen is gezellig, maar alleen kan ook prima.

De toegangsprijzen kan je hier bekijken. Je hebt klimschoenen nodig, die kun je huren in Monk Amsterdam-Noord, Rotterdam en Eindhoven. Daar zijn ook kleedkamers, douches en kluisjes aanwezig. In de club klim je op je eigen boulderschoenen. Verder volstaat een sportieve outfit. Een pofzak en pof zijn eventueel handig voor betere grip, deze kun je op locatie halen in de shop of bestellen in de webshop.

Wist je trouwens dat als lid van Monk je 10% ledenkorting krijgt op al hun aankopen, zowel online als in-store? Kijk op onze pagina over ledenkorting hoe je deze korting kunt claimen. Ben je benieuwd waarom je lid zou moeten worden van Monk en hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan onze pagina over het Monk lidmaatschap.

Onze locaties

Bekijk al onze hallen.

» Bekijken

Klimmaterialen voor beginners