Nieuw in de shop: Black Diamond Momentum Vegan

Nieuw in de shop: Black Diamond Momentum Vegan
22/09/2019 Guido Segers
Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.

Bij Monk scoor je nu ook de nieuwste Black Diamond klimschoenen: de Black Diamond Momentum Vegan. Dit model is sinds 1 september wereldwijd verkrijgbaar, ook in onze shop. En dat is vet, want het is de eerste vegan schoen in ons assortiment, maar dat is niet de enige reden waarom dit een gave schoen is.

Innovatieve techniek

Als jij al even bouldert, routes klimt, of de bergen in gaat, dan is Black Diamond een bekende naam. Het Amerikaanse bedrijf maakt namelijk innovatieve outdoor producten en sinds 2017 ook schoenen. Toen Nike met de nieuwe Flyknit techniek kwam, dachten de designers van Black Diamond: daar kunnen we wat mee! Met de Momentum introduceert het merk een schoen met een upper heeft van geweefde vezels. Dat maakt de Momentum dus lichter en meer ademend. Het rubber, gemaakt in de Butora fabriek, is ook bijzonder. Dit wordt uit één stuk materiaal op maat gemaakt voor de schoen. Daarbij is wel gekeken waar het rubber steviger, flexibeler of dikker moet zijn voor optimale ondersteuning. Bij de Black Diamond Momentum Vegan is het voetbed opgevuld met hennep.

Stijlvolle instapschoen

Natuurlijk hebben we deze nieuwe schoen meteen zelf goed bekeken en getest. Wat je krijgt is een unicolor matzwarte (heren) of grijze (dames) klimschoen, stijlvol ontworpen met een onopvallend Black Diamond logo op de zijkant. Erg mooi dus als je een schoen zoekt met een neutralere look. De sluiting bestaat uit twee strips klittenband over een gespleten tong van synthetisch textiel. Die vouw je netjes over elkaar en dat zit prima. En die minimalistische look, die vinden wij best strak!

Black Diamond Momentum Vegan Dames

Allrounder met goede grip

Om te klimmen zit de Momentum gewoon erg fijn. Niet gek, hij is namelijk gemaakt voor comfort op zowel boulders als in routes. Ideaal dus als je naast het boulderen ook wel eens een klimgordel omdoet. Over het eigen rubber is Black Diamond een beetje geheimzinnig, maar de grip is goed, ook op kleine richeltjes. Wel heb je een vlakke zool, dus voor het echt technische werk schiet de Momentum tekort en kun je beter kiezen voor de Skwama, Hiangle of Instinct. Qua maat is de Momentum makkelijk, en we raden je aan om te kiezen voor je sneakermaat. Wel even uitproberen, want deze schoen moet gewoon lekker zitten, ongeacht of je in een boulder hangt of een route klimt. Als het even kan, pas ze dan in de hal. Weet je zeker dat jij (en je schoen) goed zit.

Black Diamond Momentum Vegan Heren

Niet alleen voor vegans

Bij de term Vegan heb je misschien vraagtekens, maar toch is deze schoen niet alleen voor vegans een goede keuze. Zowel de upper als het rubber zijn geproduceerd met methoden die voor minimaal afval zorgen. Alles wordt direct gevormd en dat zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk. Dat maakt de Black Diamond Momentum Vegan een duurzame schoen, die ook nog eens comfort biedt en daar zijn we fan van.

De Black Diamond Momentum Vegan kost €89,90 en is online beschikbaar (heren/dames) en in jouw lokale gym.


Black Diamond Momentum Vegan Heren

Black Diamond Momentum Vegan Heren

 Black Diamond Momentum Vegan Dames

Black Diamond Momentum Vegan Dames

Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.