Monk Eindhoven gaat verhuizen

Monk Eindhoven gaat verhuizen
09/11/2017 Dirk Mol
  • monk-ein-verhuizing-05
  • monk-ein-verhuizing-10
  • monk-ein-verhuizing-04
  • monk-ein-verhuizing-03
  • monk-ein-verhuizing-06
  • monk-ein-verhuizing-08
  • monk-ein-verhuizing-09
Een van de drie oprichters van Monk. Dirk is baas toekomst, hij zorgt ervoor dat Monk vooruit kijkt. Buiten klimmen doet hij het liefste in Fontainebleau of in de Alpen.

Het nieuwe Eindhoven wordt groter en beter, met meer ruimte voor circuitwanden én een aparte trainingsverdieping

Na negen jaar aan de Glaslaan gaat Monk Eindhoven verhuizen! Begin januari al openen we de nieuwe boulderhal aan de Berkenstraat 1A in de voormalige autowerkplaats van het Summa College. Dat is letterlijk om de hoek van waar we nu zitten. Het Summa schoolgebouw wordt herbestemd. Naast Monk komen er straks 440 woningen, wat kantoren en een restaurant. Maar het gaat nog wel een tijdje duren voordat het hele project klaar is. Gelukkig mogen wij nu al los, ondanks dat er dit hele schooljaar nog les wordt gegeven.

“Huh, verhuizen?” zul je misschien denken. Inderdaad, de hal aan de Glaslaan was een tijdelijk locatie, die nu plaatsmaakt voor nieuwbouw. De wanden en matten zijn na negen jaar boulderen dringend aan vervanging toe, dus de verhuizing komt op het juiste moment. Nieuwe wanden, zeg je? Jazeker!

monk-kaart

De nieuwe Monk locatie op de hoek Kastanjelaan/Berkenstraat

Monk Eindhoven 2.0 

We gaan er flink op vooruit. Het nieuwe Eindhoven wordt groter en beter, met meer ruimte voor circuitwanden en een aparte trainingsverdieping. Ook het café en de shop krijgen een vette update. Van de 2.350 vierkante meter vloeroppervlak wordt ca. 1.350 m2 gebruikt voor het bouldergedeelte. Ter vergelijk: op de huidige locatie is dat zo’n 1.000 m2. Ook het trainingsgedeelte wordt flink uitgebreid: jullie fanatiekelingen hebben straks 400 m2 vloer om op los te gaan. En er komt een zaaltje voor besloten lessen, zodat we het trainingsaanbod kunnen uitbreiden met ondermeer yoga. 

Er is rondom daglicht in de hal en de ruimte wordt gevuld met ‘slechts’ drie losstaande boulderpaddo’s. Naast dat dit gewoon supervet oogt en fantastisch klimt, levert het ook de meeste bewegingsruimte op. En dat is natuurlijk fijn (en veilig!) op al die gezellig drukke doordeweekse avonden. 

Het nieuwe café wordt – net als in Monk Rotterdam en Amsterdam – afgesloten van het bouldergedeelte. No worries: er zijn genoeg ramen om tijdens je welverdiende biertje van het uitzicht te genieten. En in de zomermaanden kun je straks lekker buiten zitten; we hebben plenty ruimte voor een terras (op het zuiden!). 

Tegenvaller

Minder goed nieuws: een deel van onze plannen is helaas vertraagd. De bovenverdieping (training, kleedkamers, zaaltje) wordt namelijk pas in augustus 2018 opgeleverd, omdat Summa hier nog het hele schooljaar les geeft. Om toch aan de spierballen te kunnen blijven werken, richten we tijdelijke trainingsvoorzieningen in op de begane grond. Ook voor de kleedkamers fixen we een oplossing. Volgend jaar zomer staat er dus nog een verbouwing op de agenda. Maar dán heb je ook echt wat.

Partners

Hoewel we – zoals bij al onze hallen – veel zelf hebben ontworpen en bedacht, werken we in dit project intensief samen met andere partijen. Niels en Raoul van architectenbureau Werkstatt hielpen ons met de plattegrond, indeling en het ontwerp van het café en Walltopia gaat de boulderwanden bouwen. We maakten zelfs een trip naar hun bijzondere hoofdkantoor in Bulgarije om het ontwerp te bespreken. Het resultaat mag er zijn, al zeggen we het zelf. In de laatste week van november komen de Walltopia vrachtwagens deze kant op. Monteren gaat snel: binnen vier weken staat alles op z’n plek. 

monk-ein-verhuizing-07

Work in progress op de ontwerpafdeling bij Walltopia

monk-ein-verhuizing-02

Impressie van de nieuwe hal met de Walltopia boulderwanden

Opening

Als alles volgens plan verloopt, gaat de nieuwe hal op donderdag 4 januari 2018 open. De ‘oude’ hal is dan al gesloten; daar kun je tot en met 31 december blijven boulderen. Op Kerstavond (zondag 24/12) nemen we feestelijk afscheid van 9,5 jaar Monk op Strijp S. Zorg dat je dat je daar bij bent!

Een van de drie oprichters van Monk. Dirk is baas toekomst, hij zorgt ervoor dat Monk vooruit kijkt. Buiten klimmen doet hij het liefste in Fontainebleau of in de Alpen.