Kijk- en leestips van Monk locals

Kijk- en leestips van Monk locals
04/04/2020 Guido Segers
Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.

Het vooruitzicht is niet al te best, we zullen het nog langer zonder Monk moeten doen. Dat vinden we verschrikkelijk. Dus we moeten iets vinden om dit vol te houden, wat eigenlijk niet te doen is. Daarom delen we tips om thuis te trainen, goede muziek, maar ook vette klimfilms en boeken om de tijd mee door te komen. 

Ook vroegen we jullie om tips. Welke video’s en boeken mogen Monk klimmers niet missen die ontbraken in onze lijstjes. Ik heb de tips van jouw mede-Monk locals op een rijtje gezet:

Local René tipt…

Kijken: Statement of Youth: The Birth of British Sport Climbing – 58 min

Nogmaals op pad met klimmers Jerry Moffatt, Ben Moon en de eerste generatie Britse sportklimmers. Grensverleggend klimmen, wilde dreadlocks en foute pakjes. Maar ook veel interviews met de klimmers zelf.
Linkje

Local Wouter tipt…

Kijken: Between the Trees – Bouldering in Fontainebleau – 67 min
De film van Tyler Landman was een statement, waar de Britse klimmer eeuwige roem vergaarde. We zien hem aan het werk in het bos van Bleau, waar hij de lat pakt en een hele tree hoger legt voor klimmers.
Linkje

Kijken: Out of Sight I, II & III 
Lekker achterover zitten of aan je trainingsbord hangen en genieten van boulders in Bleau? Dan zet je Out of Sight aan. En als je de muziek niet tof vindt, zet dan gewoon je eigen soundtrack op. 
Deel I: Linkje – 50 min
Deel II: Linkje – 51 min
Deel III: Linkje – 44 min

Kijken: The Circuit – 24 min

Deze film volgt Finse klimmer Nalle Hukkataival tijdens zijn poging om het hele zwarte circuit van Franchard Cuisinière in Bleau te klimmen. In één dag, wat nog eerder gedaan is.
Linkje

Local Max tipt…

Lezen: Mark Synnott – The Impossible Climb
Heb jij ‘Free Solo’ met klamme handjes bekeken? Dan is dit het achtergrondverhaal van een klim die onmogelijk leek en de weg die er aan vooraf ging. Alex Honnold dus, voor El Cap.

Lezen: Wade Davis – Into The Silence
Voor de fans van verhalen over alpinisten, is dit er een die je niet wil missen. Het verhaal van George Mallory, die in het Interbellum de Everest probeerde te bedwingen. 

Local Dirk tipt…

Rampage – 76 min

Chris Sharma kennen we allemaal, maar in 1999 was zijn carriere pas net gestart. Deze film volgt de 18-jarige Sharma terwijl op overwinningstocht langs de bouldergebieden in het westen van de States.
Linkje

Chris Sharma in Rampage

 

Heb je meer tips? Deel ze via evenzondermonk@monk.nl en we zetten ze in de lijst.

Tekstschrijver voor Monk. Boulderaar en fanatiek met bergsport. Eindhovense local.